full screen background image

Protest al salariaţilor la Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Suceava şi-au întrerupt programul de lucru astăzi, între orele 10.00 – 12.00, manifestându-şi nemulţumirea cauzată de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public.

Salariații s-au plâns de faptul că sunt cel mai prost plătiți din sectorul bugetar și cer autorităților centrale să adopte măsuri urgente pentru creșterea veniturilor în acest domeniu.

“În prezent, salariile angajaților APM Suceava sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial.

Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând la nivel național, 1845 de salariați în prezent.

Chiar dacă numeric suntem nesemnificativi la nivel național, activitatea pe care o desfășurăm este de imporanță strategică pentru asigurarea bunei direcții de dezvoltare a acestei țări. În majoritate covârșitoare ocupăm funcții publice și desfășurăm activități deosebit de specializate, care necesită pregătire profesională continuă și multidisciplinară, fiind singura categorie de funcționari publici care implementează, monitorizează, verifică și controlează ampla legislație din domeniul protecției mediului, legislație pe care o conexăm permanent cu cea complementară din domeniile administrație publică, sănătate publică și veterinară, fitosanitară, urbanism, protecția apelor și pădurilor, pescuit și vânătoare”, au transmis reprezentanții salariaților din APM Suceava.

Protestatarii au declarat că, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate favorabil, sunt decişi să declanşeze conflictul colectiv de muncă, întrerupând activitatea pe timp nelimitat.

Proteste similare au avut loc şi la sediile altor Agenţii din ţară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar