full screen background image

Botoșani: Protest cu întreruperea activității al angajaților Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului și cei ai Comisariatului Botoșani al Gărzii de Mediu au organizat, marți, un protest spontan, în semn de nemulțumire față de nivelul foarte mic al salariilor.

Salariații celor două instituții se plâng că sunt cel mai prost plătiți din sectorul bugetar și cer autorităților centrale să adopte măsuri urgente pentru creștere veniturilor în acest domeniu.

Ei au întrerupt total activitatea timp de două ore, în intervalul 10.00—12.00.

“Salariile sunt foarte mici. Am rămas la nivelul celor din 2009. Am cerut alinierea salariilor la nivelul familiei ocupaționale, conform deciziei 794 a Curții Constituționale din 2016, așa cum au procedat și colegii noștri de la Consiliul Județean, Primărie, Casa Județeană de Pensii. Ni s-a refuzat cererea noastră’, a afirmat Loredana Burlacu, angajată a Agenției pentru Protecția Mediului.

La rândul lor, angajații Gărzii de Mediu susțin că salariile nu au mai crescut din 2010, iar instituția atrage anual venituri din amenzi de ordinul zecilor de milioane de lei.

“Activitatea noastră se desfășoară numai pe teren, iar nivelul salariilor este foarte mic. Nu s-au mai mărit salariile din 2010, având în vedere că noi dăm sancțiuni de sute de mii de lei. La nivelul anului trecut, s-au dat sancțiuni de 30—40 milioane de lei. Asta se întâmplă anual, dar nivelul salariilor a rămas foarte mic, iar cheltuielile sunt foarte mari’, a declarat Irina Pasat, comisar la Garda de Mediu.

Funcționarii din sectorul de mediu amenință cu o grevă generală.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar