full screen background image

Mihai Pînzaru-PIM, în “Cartea de onoare valorilor bucovinene”

Inginerul, jurnalistul şi caricaturistul Mihai Pînzaru-PIM a primit diploma de excelenţă pentru întreaga activitate şi a semnat în “Cartea de onoare valorilor bucovinene”.

PIM a povestit plenului Colegiului prefectural, invitaţilor şi jurnaliştilor că jumătate din viaţă a lucrat ca proiectant, proiectând reţelele de alimentare şi cele de canalizare din cartierul „George Enescu”, contribuind la dezvoltarea staţiilor de alimentare cu apă sau de epurare de la Baia, Fălticeni şi Siret, dar şi la documentaţiile de sistematizare a unor localităţi şi cele de regularizare de râuri. După Revoluţie, până în 2004, a lucrat în domeniul particular „fiind un artist pe propriile picioare, un jurnalist pe propriile picioare şi acţionând prin sine însuşi”. În 2004, i s-a decernat diploma de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

În “Cartea de onoare valorilor bucovinene” sunt trecuţi toţi sucevenii cu rezultate deosebite în domeniile în care activează, persoane ale căror merite sunt recunoscute la nivel naţional şi internaţional. În Cartea de Onoare figurează, rectorul USV, Valentin Popa, şeful ISU, Ioan Burlui, preşedinta Federaţiei Patronale IMM Suceava, Liliana Agiorghicesei, şi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, generalul de brigadă în rezervă, Zaharie Cojocaru,scriitorului Roman Istrati, starețul Mănăstirii Bogdana Rădăuți, Iustin Dragomir, dar și șeful Centrului Militar Județean Suceava, colonelul Mugurel Anton, fostul șef al serviciului de ambulanţă al judeţului Suceava, Daniel Martiniuc, precum şi președintele filialei județene a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, general maior în rezervă, Nicolae Chiaptanaru.

De asemenea, în Carte a mai fost trecut directorulul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, dar și șefa CECCAR, Luminița Chihai, precum și șefulul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, lt colonel Marian Lungu.

Ultimele distincții au fost primite de scriitoarea și jurnalista Doina Cernica, de dr. Ioan Costea, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din Suceava, şi de Angela Zarojanu, consilier local în Suceava şi președinte al Asociației „SEVA”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar