full screen background image

Lucian Bute revine în ring, la zece luni de la ultimul meci

Boxerul român Lucian Bute a declarat pentru portalul nord-american RingTV.com că a trecut peste testul său antidoping pozitiv de anul trecut, datorat unor suplimente alimentare contaminate.

Înaintea meciului pe care-l va avea vineri (sâmbătă dimineaţă în România) cu columbianul Eleider Alvarez, la Quebec, la categoria semigrea, Bute a repetat că este nevinovat.

“A fost o situație foarte grea pentru mine. În toată cariera mea nu am luat nimic ilegal. Am fost testat de când eram la amatori. Când am luptat cu DeGale, am fost testat de nouă ori înainte și după meci. Când a fost meciul cu Badou Jack, am luat câteva suplimente eliberate fără rețetă, care au fost contaminate. S-a dovedit că au fost contaminate. N-am încercat niciodată să obțin un avantaj asupra altui boxer. Mental a fost foarte greu. Am fost un boxer curat. Am simțit că lumea cercetează și are îndoieli, dar acum am trecut peste toate acestea și privesc înainte”, a spus Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

În toamna anului trecut, Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack. Avocații lui Bute au demonstrat atunci că substanța ostarină, găsită în organismul său, este consecința unei contaminări a produsului nutrițional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia. Bute a acceptat o suspendare provizorie de 6 luni, ispășită deja pe 6 noiembrie, și o donație de 50.000 dolari pentru a comisie de luptă antidoping patronată de WBC.

În altă ordine de idei, Bute a menționat că pentru el a fost “o experiență plăcută” să-și poată apăra centura în România. Aceasta s-a întâmplat în 2011, împotriva francezului Jean-Paul Mendy. “Au fost 10.000 de oameni (în sală) și l-am învins prin KO în runda a patra”, și-a amintit pugilistul.

Tot la RingTV.com, Chris Gănescu, consilierul lui Bute, și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că românul nu a fost invitat niciodată la turneul “Super Six”, desfășurat între 2009 și 2011.

Bute și Alvarez se vor înfrunta, vineri seara (sâmbătă dimineaţă în România, de la ora 5:30), la Quebec, la categoria semigrea, iar învingătorul va urca în ring într-un meci de titlu mondial cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii de campion mondial WBC.

Pugilistul român are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (1 KO) și un egal. Alvarez, 32 ani, este neînvins în 21 de meciuri (10 KO).

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar