full screen background image

Președintele Iohannis a semnat numirea celor patru noi miniștri

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind numirea în funcție a celor patru noi miniștri, ceremonia de învestitură urmând să aibă loc la ora 15,00 la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială.

Astfel, președintele a semnat decretele privind numirea lui Mihai Tudose în funcția al Economiei, a Rovanei Plumb — ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader — ministru al Justiției și a lui Alexandru Petrescu — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Șeful statului a semnat totodată revocarea lui Alexandru Petrescu din funcția de ministru al Economiei și a Mihaelei Virginia Toader din funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi dimineața președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru cele patru portofolii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi, propunerile au fost făcute “în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) și art. 106 din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 7 și art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar