full screen background image

Peste 140 de medici de familie, sancţionaţi de către inspectorii Casei de Asigurări

Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au efectuat, în anul 2016, 101 controale la medicii de familie din judeţ.

Conform unei informări a instituţiei sucevene, 14 medici au fost sancţionaţi prin diminuarea cu 5% a valorii per capita, respectiv cu 4.353 de lei, pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut în contract.

În cazul a 54 de medici de familie, s-a dispus recuperarea contravalorii reţetelor prescrise fără respectarea protocoalelor, suma în cauză fiind de 62.500 de lei.

Sancţionaţi cu „avertisment” au fost 11 medici care nu au completat corect şi la zi formularele utilizate în sistemul de asigurări de sănătate.

O sumă de 4.845 de lei, cu titlul de servicii neefectuate, a fost recuperată de la 13 medici de familie, pentru încă 6 medici dispunându-se şi diminuarea cu 10% a valorii lunare per capita, în valoare de 4.407 de lei.

Pentru emiterea de reţete medicale în regim off line, fără ca acestea să fie  introduse în sistemul informatic, în termenul legal în 30 de zile, 29 medici s-au pomenit cu reducerea cu 10% a alocării lunare per capita, totalul cu pricina fiind de 39.763 de lei.

De la 16 medici de familie, inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au recuperat suma de 7.802 de lei, reprezentând contravaloarea reţetelor off-line, încă circa 40.000 de lei recuperaţi însemnând servicii de îngrijire la domiciliu recomandate de medici fără respectarea prevederilor legale.

Potrivit informării CAS, unui medic de familie i s-a reziliat contractul de furnizare a serviciilor medicale din asistenţa medicală primară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar