full screen background image

Aleșilor locali nu li se vor majora salariile

Majoritatea PSD şi ALDE din Senat a refuzat să majoreze salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene. Votul vine la o zi după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le promitea primarilor din România creşteri salariale astfel încât să nu fie “umiliţi”.

Senatorii au dezbătut şi au votat, marţi, Ordonanţa de Urgenţă 2/2017 privind majorarea unor salarii din administraţia publică locală, mai puţin a şefilor instituţiilor.

Ce prevede OUG 2/2017:

– transport gratuit pe calea ferată pentru studenţi
– creşterea punctului de pensie la 1.000 lei
– creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei
– creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”
– majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală
– majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti.

În cadrul dezbaterilor, PNL, PMP şi UDMR au susţinut în plenul Senatului modificarea OUG 2/2017 prin introducerea în categoria salariaţilor care beneficiază de o creştere cu 20% a salariului şi a primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

UDMR a explicat că se poate ajunge, în forma actuală a OUG 2/2017, la situaţii în care un angajat al primăriei să aibă salariu mai mare decât primarul.

PMP şi PNL au spus că Guvernul nu ar trebui să facă o “cârpeală” şi că responsabilitatea cea mai mare atât în faţa alegătorilor cât şi a organelor judiciare le au primarii şi şefii de CJ, astfel că ei trebuie plătiţi corespunzător.

comments

comments




Leave a Reply

avatar