full screen background image

Peste 3.000 de cărţi strânse în Campania “Donează o carte și schimbă viitorul unui copil”

Asociaţiile “Romanian Women in UK” și “Opes Foundation”, ambele cu sediul în Londra, Marea Britanie, reprezentate de Alina Balațchi, au lansat în luna noiembrie 2016 a doua etapă a proiectului de colectare de cărți în limba engleză, de data aceasta destinat copiilor din judeţul Suceava.

De la demararea campaniei şi până în luna ianuarie 2017 au fost strânse, cu ajutorul partenerilor, peste 3.000 de cărți, care au fost transportate din Londra către România cu ajutorul unui generos partener, compania de transporturi internaționale LIVIU B&V TRANS din Vicovu de Sus.

Primul transport de cărți a fost destinat Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” din Suceava, aici aflându-se, începând din acest an, cu sprijinul directorului Gabriel Cărăbuș, aproape o mie de cărţi destinate cititorilor de limbă engleză de diferite abilități.

Cu ajutorul Otiliei Clipa, conf. univ. dr. la Facultatea de Științe ale Educației din Suceava, au fost identificate mai multe școli și cadre didactice dedicate care au devenit beneficiari ai acestei donații, din Dumbrăveni, Siret, Herla, Găineşti, Rădăuți şi Salcea.

Prin coordonarea Roxanei Chiriac, peste 500 de cărți vor inspira și facilita accesul către cunoaștere elevilor de la Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” și Liceul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava, precum și celor ai Școlii Generale cu clasele I-VIII din Bosanci.

Miercuri, 15 februarie, la ora 11, va avea loc inaugurarea rafturilor de carte în limba engleză din cadrul bibliotecii Școlii Gimnaziale Herla. Evenimentul va fi urmat de o activitate educațională cu această temă.

Campania face parte dintr-un concept mai larg al organizațiilor, de promovare a interculturalității și al importanței deschiderii lingvistice în sistemul educațional.

Prin acest proiect, aflat la a doua etapă, s-au înființat până în prezent 18 biblioteci de carte de limbă engleză în România.

Parteneri ai proiectului: AlexZ Educational, myRO Aplicația Diasporei, Român în UK, Ziarul Anunțul Românesc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar