full screen background image

Vremea va continua să se încălzească, în următoarele două săptămâni

Temperatura aerului va fi în creștere în următoarele două săptămâni, valorile medii diurne urmând să atingă 12 grade în Muntenia și 13 grade în Oltenia, în timp ce precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, vor fi prezente în majoritatea zonelor începând din 20 februarie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 13 – 26 februarie 2017, publicată luni.

În Moldova, în prima jumătate a primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, cu medii ale maximelor termice cuprinse între—4 și zero grade și ale temperaturilor nocturne situate între—12 și—4 grade.

După data de 16 februarie, când valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, respectiv maxime în jurul unei medii de zero grade și minime medii între—9 și—8 grade, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime vor crește de la 3 grade în data de 17 februarie până la o medie în jurul a 8 grade, în intervalul 24 — 26 februarie.

Mediile temperaturilor minime vor evolua similar în cea de-a doua săptămână, fiind în creștere treptată, de la—4 grade până la—1 grad. În primele zile ale intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată în toate zilele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar