full screen background image

Merkel va participa la Conferința de Securitate de la Munchen

Cancelarul german Angela Merkel va participa la Conferința de Securitate de la Munchen săptămâna viitoare, au declarat surse din guvern pentru Reuters.

Vicepreședintele american Mike Pence a acceptat deja invitația la eveniment, care are loc pe fondul incertitudinii legate de relațiile transatlantice, după ce președintele Donald Trump a declarat că vede NATO ca “învechită” și a criticat politicile lui Merkel.

Merkel a participat ultima dată la conferința anuală de securitate de la Munchen în 2015. Într-un apel telefonic cu Trump pe 29 ianuarie, ea i-a spus că lupta globală împotriva terorismului nu este o scuză pentru interzicerea intrării în Statele Unite a refugiaților sau persoanelor din țări majoritar musulmane.

O întâlnire la Munchen cu Pence ar fi prima pe care ea o va avea cu un înalt oficial al administrației Trump.

Secretarul de stat american Rex Tillerson și secretarul american al apărării James Mattis sunt de asemenea așteptați la Munchen la conferința între 17 și 19 februarie, devenită una dintre cele mai importante reuniuni din lume de politică externă și de securitate.

Participanții vor discuta despre viitorul relațiilor transatlantice, NATO și UE, criza din Ucraina, legăturile cu Rusia și războiul din Siria, potrivit președintelui conferinței Wolfgang Ischinger.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar