full screen background image

100 de companii americane mari atacă în justiție ordinul anti-imigrație al lui Trump

Mai multe companii mari, printre care se numără și Apple, Google, Microsoft, au depus duminică o plângere în instanță pentru a se opune ordinului de interzicere a imigrației pus de Donald Trump. Giganții din industria tehnologică sunt de părere că acest ordin “provoacă daune semnificative afacerilor americane”.

Printre cei care au mai semnat plânerea au fost și Facebook, Twitter, Intel sau companii precum Levi Strauss și Chobani. Mai exact, aproximativ 100 de companii, inclusiv Netflix, eBay sau Uber, au semnat plângerea respectivă.

Interdicția temporară ce are în vedere decizia luată de Donald Trumpare probleme judiciare cruciale.

Administrația Trump poate să justifice ordinul executiv prin care se cere interzice temporar intrarea în SUA a imigranților din șapte țări musulmane până luni. Un judecător a hotărât să blocheze actul prezidențial printr-un ordin de restricțue temporar.

“Ordinul reprezintă o deviere semnificativă de la principiile echității și predictibilității care au guvernat sistemul de imigrări al SUA pentru o perioadă de peste 50 de ani”, este scris în plângere, potrivit Hotnews.

“Ordinul cauzează daune semnificative afacerilor americane, inovației și, drept rezultat, creșterii economice”, au mărturisit cei care au scris documentul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar