full screen background image

Casa Județeană de Pensii Suceava, vizată de perchezițiile DNA

UPDATE – Directoarea Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, a fost luată de procurorii DNA, în jurul orei 12, şi dusă la audieri.

 

UPDATE – Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, astăzi, percheziții într-un dosar privind fapte de corupție în care sunt anchetate persoane cu funcții de conducere în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. Surse judiciare susțin că ancheta vizează două infracțiuni de trafic de influență și două de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinații publicității în legătură cu angajarea a două persoane pe funcții de execuție în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. Prima faptă de trafic de influență a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar a doua în luna octombrie 2016. Concursurile pentru angajarea persoanelor s-au desfășurat în noiembrie 2016 și, respectiv, ianuarie 2016.

 

Procurorii DNA efectuează marți percheziții la Casa Județeană de Pensii Suceava, într-un dosar privind suspiciuni de fapte corupție comise în perioada 2016 – 2017, au declarat surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că în ancheta DNA ar fi vorba de un presupus trafic de influență.

DNA a informat marți că procurorii efectuează trei percheziții în municipiul Suceava, dintre care una la sediul unei instituții publice, într-un dosar de corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA, acțiunea are loc într-o cauză ce vizează suspiciuni privind fapte de corupție comise în perioada 2016 — 2017.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2016 — 2017. În cursul zilei de 31 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în municipiul Suceava, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, precizează DNA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar