full screen background image

Dezbatere pe Ordonanţa privind legislația penală

Proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală vor corespunde observațiilor și consultării publice, care are loc luni la Ministerul Justiției, a declarat ministrul Florin Iordache.

“Vom sta astăzi aici să ascultăm toate părerile, toate opiniile. Suntem deschiși, astfel încât actele normative care vor pleca de la Ministerul Justiției să corespundă observațiilor și consultării publice”, a afirmat Florin Iordache, la începutul dezbaterii publice de la sediul MJ.

Potrivit ministrului Justiției, la eveniment participă toți cei care s-au arătat interesați de cele două proiecte de acte normative, care se află în prezent în dezbatere publică.

“Discutăm despre un proiect al legii grațierii. (…) Vreau să vă spun de la început că nu vor beneficia (de grațiere — n.r.) nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzați de fapte de corupție, nici cei care sunt recidiviști și condiția principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului. Cel de-al doilea act normativ este cel care vine să pună în concordanță deciziile Curții asupra Codului penal”, a explicat Iordache.

Ministrul Justiției a mai spus că, săptămâna trecută, Curtea Constituțională a hotărât că încă șase articole din Codul penal și din Codul de procedură penală sunt neconstituționale.

“În aceste condiții, se impune, după ce vor apărea motivările pentru aceste articole, să venim din nou cu modificări”, a afirmat Iordache.

La dezbaterea de la Ministerul Justiției participă, printre alții, secretarul de stat Constantin Sima și directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe. De asemenea, la prima parte a dezbaterii a fost prezent și Gigi Becali.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar