full screen background image

Au început dezbaterile publice despre graţiere şi modificarea codurilor penale

La Ministerul Justiţiei au început dezbaterile publice despre graţiere şi modificarea Codurilor penale. Jurnaliştii au avut acces, dar fără camere video. Din cauza numărului mare de participanţi înscrişi, consultările se vor face în două ture.

Ministrul Justiţie, Florin Iordache, a declarat la începutul dezbaterilor că există deschidere astfel încât actele normative care vor pleca de la minister să corespundă cu opiniile exprimate în dezbateri.

În timp ce ministrul Justiţiei merge mai departe cu cele două proiecte, Opoziţia îi acuză pe guvernanţi că pun în pericol democraţia.

La dezbaterea publică despre graţiere şi modificarea codurilor penale s-au înscris peste 200 de persoane.

În funcţie de rezultate, ministrul Justiţie va decide cum vor fi promovate proiectele: prin asumarea răspunderii, sub forma unor ordonanţe de urgenţă sau pachete de legi.

Florin Iordache spune că sunt luate în calcul mai multe măsuri pentru a rezolva supraaglomerarea din penitenciare.

Liberalii îi acuza pe guvernanţi că pun în pericol democraţia cu cele două proiecte de graţiere şi de modificare a codurilor penale.

CEDO: România să urmeze modelul Italiei în problema condiţiilor din penitenciare.

Din afara ţării, mesajele venite sunt clare. Oficialii CEDO recomandă soluţii alternative pentru problema supra-populării penitenciarelor, aşa cum a făcut Italia.

Printre măsurile luate de guvernul de la Roma au fost reducerea unor pedepse, eliberarea condiţionată sau anticipată a unor deţinuţi, arestul la domiciliu cu brăţări de supraveghere şi construirea de noi închisori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar