full screen background image

Cuşnir: “Parlamentarii PSD Suceava NU au avut discuții cu Ion Lungu pe tema bugetului Sucevei!”

Primarul liberal al municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că are “ușa Guvernului PSD deschisă” pentru a promova proiectele de investiții locale.

El a precizat că a purtat discuții cu toți parlamentarii din județ – reprezentând PSD, PNL și ALDE – în vederea atragerii de fonduri.

Președintele Organizației Municipale PSD Suceava, Dan Cușnir, a ţinut să “dezmină cu fermitate această nouă minciună a lui Ion Lungu”, precizând că “parlamentarii PSD Suceava NU au avut discuții cu Ion Lungu pe tema bugetului pentru anul 2017 sau pentru sprijinirea unor proiecte punctuale, pentru că nu au fost solicitați în acest sens.”

Iată răspuns lui Cuşnir la apelul primarului Lungu:

“Primarul Ion Lungu a făcut un apel la toate partidele politice, în special la PSD, pentru sprijinirea inițiativei de transfer a pădurilor de la Cetatea de Scaun și din Zamca către Municipiul Suceava, precum și obținerea de finanțare pentru realizarea Sălii Polivalente.

De asemenea, a declarat că a avut discuții cu parlamentarii PSD despre proiectele Sucevei. Dezmințim cu fermitate această nouă minciună a lui Ion Lungu: parlamentarii PSD Suceava NU au avut discuții cu Ion Lungu pe tema bugetului pentru anul 2017 sau pentru sprijinirea unor proiecte punctuale, pentru că nu au fost solicitați în acest sens. Nu putem să oferim sprijin tacit (așa cum ne cere Ion Lungu în conferințe de presă) unor proiecte obscure și netransparente. Orice discuție trebuie să contribuie la o dezbatere echilibrată și corectă.

Echipa PSD Suceava este pregătită să susțină orice proiect de dezvoltare a municipiului, însă manifestarea unei voințe politice depinde de un set de criterii după care vom evalua fiecare inițiativă:
– trebuie să dovedească o îmbunătățire cuantificabilă a calității vieții sucevenilor
– îndeplinirea inițiativei nu trebuie să producă un impact negativ în calitatea vieții din alte sectoare de activitate sau zone geografice, sau impactul este atenuat de măsuri stricte
– inițiativa respectă principiul utilizării eficiente a resurselor și costul de oportunitate este cât mai mic

Cu privire la proiectele propuse de domnul Lungu, acestea trebuie analizate independent:

1. Reabilitarea Parcului Șipote este esențială pentru îmbunătățirea infrastructurii recreative a orașului. Cu toate acestea, este nevoie de un angajament ferm că situația existentă a spațiilor verzi nu va fi neglijată, că administrația va iniția un demers paralel de creștere a densității și calității spațiilor verzi pe fiecare sector, că amenajarea urbanistică nu are de suferit și că există un plan de amenajare a Parcului Șipote. PSD Suceava își pune întrebarea de ce a ajuns Suceava un oraș care nu are un Registru al Spațiilor Verzi și nu respectă nici cele mai scăzute standarde privind spațiile verzi. De aceea, nu va susține o manevră contabilă prin care vom compromite și mai mult calitatea aerului și aspectul orașului, altfel vom ajunge să întrunim indicatorii prin scăderea populației, nu prin creșterea suprafețelor de verdeață.

2. Pădurea Zamca nu poate fi transferată municipalității fără o argumentare solidă, fără o explicație privind un plan de amenajare sau privind beneficiile aduse sucevenilor. Din analiza noastră preliminară, pădurea Zamca se află pe un versant cu o diferență de nivel care nu permite o amenajare eficientă în scop de agrement. Așteptăm, în acest sens un argument privind sustenabilitatea și fezabilitatea acestui demers.

3. Sala Polivalentă este un proiect care trebuie să completeze infrastructura culturală și economică a orașului. Pentru a fi un succes, sala trebuie dimensionată corect, cu o analiză cost- beneficiu robustă și un plan convingător de utilizare. Înainte de a ne pronunța, așteptăm un concept mai detaliat privind acest proiect.

De asemenea, facem și noi un apel domnului Ion Lungu și consilierilor locali PNL să demonstreze responsabilitate în propunerile pe care le fac privind bugetul municipiului Suceava. Declarațiile recente ale reprezentanților PNL ridică serioase semne de întrebare privind înțelegerea nevoilor reale ale sucevenilor și stabilirea unor priorități. De exemplu, înainte de a ne acuza că nu susținem fotbalul sucevean, pentru că ne opunem unei instalații de nocturnă de UN MILION DE EURO pe Stadionul Areni, să explice sucevenilor cum au ajuns fotbalul sucevean și stadionul din Areni în această situație deplorabilă în acești 14 ani de când sunt administrate de Ion Lungu sau cum va acoperi datoriile de UN MILION DE EURO, din 2016 către școli și grădinițe.

Înainte de a căuta vinovați pentru modul în care au fost administrate aspecte esențiale ale orașului îl rugăm pe primarul în funcție, domnul Ion Lungu, să își amintească faptul că, prin fiecare decizie eronată amanetează viitorul sucevenilor și nu al lui.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar