full screen background image

Iohannis va susține un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Președintele Klaus Iohannis efectuează marți și miercuri o vizită oficială la Strasbourg, unde va susține un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la invitația președintelui acestui for, Pedro Agramunt, și va avea întrevederi cu secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, precum și cu alți oficiali, potrivit Agerpres.

Marți, șeful statului va participa, alături de președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, a cărui țară deține în prezent Președinția-în-Exercițiu a Consiliului Europei, precum și de secretarul general al organizației, la ceremonia de marcare a Zilei internaționale de comemorare a memoriei victimelor Holocaustului, unde va susține o alocuțiune, și la inaugurarea Expo Holocaust, expoziție realizată de România. Președintele Iohannis va participa și la un dejun de lucru oferit de președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, cu ocazia primei sesiuni plenare a Consiliului Europei din anul 2017.

Președintele Iohannis va avea convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, alături de care va susține declarații de presă.

Tot marți, șeful statului va avea convorbiri cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu președintele CEDO, Guido Raimondi.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în dialogul cu interlocutorii săi, mesajul principal al președintelui Iohannis va reitera angajamentul și sprijinul ferm al României față de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democrația și statul de drept.

Șeful statului va sublinia și importanța rolului jucat de Consiliul Europei și instituțiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice și respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta inițierea de noi proiecte de cooperare cu organizația de la Strasbourg în vederea promovării și sprijinirii valorilor și standardelor Consiliului Europei pe continent.

În aceeași zi, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu angajații români care lucrează în structurile Consiliului Europei și cu reprezentanți ai comunității românești din Alsacia.

Miercuri, șeful statului va avea convorbiri cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, va susține un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și va participa la un dejun de lucru oferit de Pedro Agramunt.

Administrația Prezidențială menționează că APCE a instituit o practică de a găzdui, în contextul celor patru sesiuni anuale ale sale, înalți oficiali din statele membre sau alte structuri internaționale care interacționează cu Consiliul Europei, scopul acestora fiind de a desfășura un dialog deschis și constructiv pe subiecte de actualitate și privind evoluții actuale din politica externă sau internă, care au relevanță asupra stadiului democrației, statului de drept și drepturilor omului în Europa.

După discursul susținut la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, delegațiile parlamentare la APCE vor avea posibilitatea să se adreseze președintelui Iohannis într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Klaus Iohannis a declanșat procedur

comments

comments




Leave a Reply

avatar