full screen background image

La locul incendiului de la Bamboo au mai rămas duminică dimineaţa două autospeciale

Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare au rămas duminică dimineaţa la locul incendiului de la clubul Bamboo, dar în continuare nu este sigur accesul pompierilor în interior.

”La incendiul produs la clubul Bamboo vor rămâne în supraveghere două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, ca urmare a evaluării efectuate de specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii s-a stabilit că structura de rezistenţă a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului.

În jurul prânzului se va realiza încă o verificare la faţa locului, pentru a determina dacă incendiul este stins, a precizat Daniel Vasile.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

În urma incendiului din Bamboo, care a distrus ]n totalitate clubul, 44 de persoane au ajuns la spitalele din Capitală în urma incendiului izbucnit în clubul Bamboo, dintre acestea rămânând internate cinci.

comments

comments




Leave a Reply

avatar