full screen background image

Ministrul Justiţiei: Am elaborat două acte normative, unul dintre ele vizând graţierea

Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative, care au fost finalizate marţi, unul dintre ele vizând graţierea, nu şi aministia, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la finalul şedinţei de Guvern prezidate de preşedintele Iohannis.

Ministrul Justiţiei a precizat că unul dintre actele normative vizează graţierea, nu şi amnistia, nefiind incluse şi faptele de corupţie şi faptele grave.

Al doilea act normativ vizează “hotărârile Curţii Constituţionale privind anumite fapte care trebuie să fie mai bine precizate”.

Iordache a declarat că cele două acte normative au fost finalizate marţi şi au fost trimise spre consultare CSM şi celorlalte instituţii abilitate, iar în cursul acestei zile vor fi puse în dezbatere publică.

“Au fost transmise tuturor celor interesaţi. Când vom avea toate avizele vom discuta în guvern. Acestea sunt cele două acte pe care începand de astăzi le puteti vedea în dezbatere publică”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, la rândul său, că în proiectele promovate de Ministerul Justiţiei abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează, ”dar se clarifică aceste lucruri în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale”.

”Nu se dezincriminează abuzul în serviciu, conflictul de interese, dar se clarifică aceste lucruri din punctul de vedere al Ministerului Justiţiei în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Orice decizie a CCR este obligatorie, nu ne putem face că nu avem”, a afirmat premierul.

El a spus că această clarificare pe care Ministerul Justiţiei o face acum şi o transmite spre dezbatere publică este viziunea MJ.

”Dar nu se dezincriminează, nici în propunerile venite azi dimineaţă”, a subliniat premierul.

Întrebat dacă se modifică definiţia abuzului în serviciu, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a spus că aceasta se modifică ”în concordanţă cu decizia CCR”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar