full screen background image

Rusia consideră drept o ameninţare consolidarea capacităţilor militare în Europa de Est

Rusia a criticat consolidarea capacităţilor militare în Europa de Est, considerând desfăşurarea a mii de militari americani o ameninţare la adresa securităţii statului rus, conform CNN.

Dmitri Peskov, ministrul rus de Externe, a declarat jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă că răspunsul Rusiei este o reacţie naturală în faţa creşterii puterii militare unui stat vecin.

”Privim asta drept o ameninţare la adresa noastră. Aceasta este o acţiune care ne ameninţă interesele, securitatea, în plus, aceasta este cea de-a treia naţiune (cu excepţia Rusiei şi Poloniei) care îşi consolidează prezenţa militară în apropierea frontierei ruse în Europa, şi nici măcar nu este un stat european”, a afirmat Peskov.

Statele Unite au început consolidarea capacităţilor militare în Europa de Est, primele echipamente fiind transferate deja în Germania, de unde vor fi trimise în România, Polonia şi în ţările baltice.

Planul NATO este de a crea patru grupuri de luptă cu efective totale de 4.000 de militari, susţinuţi de o forţă de reacţie rapidă formată din 40.000 de persoane.

Rusia a avertizat în mai multe rânduri că este “extrem de preocupată” de instalarea sistemelor antibalistice NATO în România şi Polonia, afirmând că sunt interzise prin Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF) şi avertizând că va lua măsuri pentru a se apăra.

comments

comments




Leave a Reply

avatar