full screen background image

Prognoza meteo pentru fiecare regiune în parte, până la 22 ianuarie

Vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit, iar cele mai mici valori se vor înregistra în primele 3…4 zile din intervalul de prognoză. În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între -11 și 1 grad, iar minimele între -19 și -3 grade la minime. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de staționaritate și vor fi maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime în jurul a -10 grade, în medie regiona lă. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai ridicată desemnalare după 12 ianuarie.

MOLDOVA

Temperatura aerului va fi, în general, în creștere în prima parte a intervalului și apoi ușor variabilă, menținându-se însă, sub normalul climatologic. În prima săptămână din intervalul de prognoză se vor înregistra maxime cuprinse între-13 și 1 grad și minime între -16 și -4 grade, în medie regională. Pe parcursul celei de- a doua săptămâni, media regională va consta în maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime între -12 și -9 grade.Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului.

DOBROGEA

Până în 13-14 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere, pornind de la valori foarte scăzute, cu ger în primele două zile și două nopți. În prima săptămână, în medie, maximelese vor încadra între -12 și 3 grade, iar minimele între -14 și 1 grad. În cea de-a doua săptămână, vremea va fi rece, îndeosebi în cursul zilelor. Tendința temperaturii aerului, la valorile diurne, va fi de scădere în primele zile, apoi de creștere, dar ușoară, iar la cele nocturne de creștere în prima zi, apoi în general de scădere. Media regională va consta în maxime cuprinse între -3și 0 grade și minime între -7 și -5 grade. Vor fi condiții de precipitațiiîn cea mai mare parte a timpului

MUNTENIA

Doarîn după-amiaza zilelor de 13 și 14 ianuarie și în dimineața zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel ce ar fi normal la aceste date. În restul timpului, vremea va fi cu mult mai recedecât în mod obișnuit. În prima săptămână, valorile diurne vor fi în creștere, până în ultima zi, când vor marca o scădere, iar cele nocturne vor scădea la începutul și sfârșitul intervalului, iar în rest vor crește. În medie, pe regiune, se vor înregistra maxime între -12 și 2 grade și minime între -20 și -3 grade.Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi relativ staționară și, în medie, maximele se vor încadra -4 și -2 grade, iar minimele între -11 și -7 grade.Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioadele 10-12 ianuarie, 13-15 și 16-19 ianuarie.

OLTENIA

Primele două zile și două nopți vor fi geroase. Doar în dimineața și după-amiaza zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei. În restul timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, chiar deosebit de rece până la mijlocul primei săptămâni. În această primă parte a intervalului, vor fi valori medii ale maximelor cuprinse între -11 și 1 grad și ale minimelor între -20…-3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor fi de -2…-1 grad, iar minimele se vor situa între -11 și -7 grade. Vor fi condiții de precipitații în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 10-12 ianuarie, 13-14 și 16-19 ianuarie.

LA MUNTE

Valorile termicevor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților,dar și pe parcursul primelor trei zile. În prima săptămânăvor fi valori maxime cuprinseîn medie între -18 și -2 grade șiminimeîntre -22…-8 grade. În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilorva fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar