full screen background image

Cameră: OUG privind organizarea Guvernului – aviz favorabil de la Comisia juridică

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat miercuri aviz favorabil ordonanței de urgență privind organizarea Guvernului.

Ordonanța de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative prevede schimbări în structura Guvernului Grindeanu, printre care înființarea unor ministere — Ministerul Turismului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Ministerul pentru românii de pretutindeni.

Actul normativ mai prevede desființarea Cancelariei prim-ministrului, structură fără personalitate juridică, în subordinea premierului, și preluarea acesteia în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

“În cadrul Ministerului Afacerilor Externe se înființează Departamentul pentru Afaceri Europene, ca organ de specialitate, cu personalitate juridică, finanțat prin bugetul ministerului, cu atribuții în coordonarea la nivel național în domeniul afacerilor europene, care va fi coordonat de ministru delegat”, stipulează ordonanța.

Potrivit actului normativ, alte ministere sunt reorganizate și li se schimbă titulatura — Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Comisia pentru administrație a Camerei Deputaților urmează să întocmească un raport pentru această ordonanță de urgență.

comments

comments




Leave a Reply

avatar