full screen background image

Şefii DNA şi DIICOT, la discuţii cu Ministrul de Justiţie

Şefii DNA şi DIICOT, Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Horodniceanu, au venit luni la Ministerul Justiţiei pentru a discuta cu ministrul Florin Iordache.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a fost întrebată de jurnalişti, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, cum comentează acuzaţiile pe care i le aduce Sebastian Ghiţă, ea spunând că nu vrea să facă acum nicio declaraţie, pentru că nu vrea să întârzie la întâlnirea de lucru cu ministrul Florin Iordache, dar va răspunde când pleacă de la MJ.

Cu puţin timp înaintea procurorului-şef al DNA a ajuns la Ministerul Justiţiei şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, care a spus că nu ştie deocamdată pe ce subiecte va discuta cu ministrul Justiţiei, pentru că nu a avut o agendă precizată.

„O să vedem despre ce este vorba în discuţiile avute cu domnul ministru. Nu am avut o agendă de discuţii precizată şi ceea ce doreşte să discute ministrul cu şefii de parchete (…) Solicitările noastre sunt de dezvoltare instituţională în măsura în care vom continua ceea ce am început anul trecut. Atâta timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare, urmează pe paşi fireşti ca DIICOT sĂ se dezvolte instituţional în continuare”, a spus Horodniceanu, la intrarea în sediul MJ.

Întrebat dacă la întâlnirea cu ministrul Justiţiei crede că se va discuta şi despre o lege a amnistiei şi graţierii, Horodniceanu a spus că nu ştie pe ce coordonate va fi discuţia: “O sa trebuiască sa vedem exact dacă se pune problema în aşa mod. Deocamdată tot ce ştim, ştim din presă”.

La Ministertul Justiţiei a venit, în jurul orei 12.00, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a declarat că întâlnirea de lucru cu ministrul Florin Iordache va fi despre resursele Ministerului Public, buget şi chestiuni de logistică.

Şi procurorul general adjunct al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, participă la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei, el declarând că speră ca bugetul pentru 2017 să îndeplinească cerinţele Ministerului Public.

“Nu avem în acest moment o sumă estimativă, vom discuta cu Ministerul Finanţelor. Prioritatea noastră în acest an este finalizarea lucrărilor de construcţie la diferite sedii ale parchetului din teritoriu şi dacă am putea un sediu secundar pentru DIICOT. Actualul sediu este insuficient, pentru că s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă, a crescut numărul de personal şi s-a înfiinţat serviciul tehnic”, a spus Licu.

Ministrul Justiţiei i-a invitat luni la discuţii pe procurorul general Augustin Lazăr, pe şefii DNA şi DIICOT, Codruţa Kovesi şi Daniel Horodniceanu, pe şeful Registrului Comerţului, pe şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pe directorii spitalelor penitenciar.

Ministrul Justiţiei declara, vineri, că nu crede că ar fi necesară revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, după înregistrările lui Sebastian Ghiţă, precizând că este o anchetă în derulare la Parchetul instanţei supreme, care va face cercetări în cazul acestor înregistrări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar