full screen background image

9 ianuarie – Cel mai bun an

E prima zi de luni din acest an în care ne auzim. Drept urmare nu pot începe altfel decât prin a vă ura ca 2017 să fie un an mai bun pentru fiecare. Mai bun decât cel mai bun dintre anii care au trecut!

Nu o fi cea mai originală urare, dar e făcută cu dorință sinceră de a vă fi mai bine. Pentru că dacă celor din jurul nostru le e mai bine, ne va fi și nouă cu siguranță, chiar dacă o recunoaștem sau nu.

Eu sunt optimistă în privința anului care a început, deși dacă ar fi să dau crezare diverselor profeții, ar putea să-mi scadă nivelul bunei dispoziții. Dar cum, în perioada aceasta a anului, posturile TV abundă în talk-showuri ce au ca invitați astfel de specialiști dispuși să prevadă cum va fi noul an, nu poți să nu pleci și tu urechea.

De curând, am auzit că Baba Vanga a făcut o profeție îngrozitoare pentru anul 2017… Cum?!? Nu știți cine e doamna cu pricina? Sincer, nici eu nu știam. Dar am aflat că e o locuitoare a țării vecine la sud cu noi. Și că ar fi trebuit să aud de ea pentru că e cea care a prevestit drama americană din 11 septembrie 2001, faptul că al 44-lea președinte va fi de culoare și invazia extremiștilor musulmani în Europa, în anul ce a trecut.

Spune Baba Vanga că anul acesta va fi unul de cotitură, pentru că va marca începutul unui nou conflict dinspre Est. Of! Iar conflicte și anul acesta! Ba din Est, ba din Vest… E drept acum că noi, românii, suntem atât de mici încât nu ne bagă prea mulți în seamă din cei mari ai Europei. Și oricum, suntem prea ocupați cu conflictele noastre. Nu din Est, ci, ca de obicei, de la Sud. Dinspre capitală, Cotroceni sau Palatul Victoria. Suficiente focare de conflicte cât să nu ne mai pese de previziunile Babei Vanga.

Și drept să spun nu mă mai miră nici o previziune legată de conflicte. M-ar mira una ce ar spune că noul an va aduce doar lapte și miere. Pe la noi sau pe la alții.

Dar cât timp trăiesc între oameni, chiar nu am astfel de așteptări. Și nici nu am de gând să mă mut într-o altă galaxie, în speranța că ar fi mai pacifistă.

Drept urmare, fără gânduri belicoase, privesc optimist spre noul an anunțat a fi al conflictelor, schimbărilor și suprizelor. Cu speranța că mă voi adapta tuturor noilor provocări. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră, pentru un nou an mai bun. Cel mai bun din câți ați avut!

comments

comments




Leave a Reply

avatar