full screen background image

Probleme mari la proiectul european de gestionare a deşeurilor menajare

Consiliul Judeţean a aprobat execuţia bugetelor judeţului Suceava.

Şeful executivului, Gheorghe Flutur, a evidenţiat că, pe 13 decembrie 2016, la partea de venituri încasările erau de 93,08%, în timp ce cheltuielile se făcuseră în proporţie de 80,81%.

În ceea ce priveşte capitolul de cheltuieli, la secţiunea dezvoltare acesta a înregistrat un nivel de doar 53,61%, grevat fiind inclusiv de „efectuarea parţială a lucrărilor prevăzute a fi executate în cadrul proiectului.

„Avem o problemă la SMID, cu contribuţia unor primării. Am făcut mai multe demersuri, inclusiv la rectificarea bugetară, pentru a găsi soluţii de rezolvare a acesteia”, a explicat Flutur.

Cheltuielile sub nivelul programat al secţiunii de dezvoltare au la origine nefinalizarea procedurilor de achiziţie pentru Planul Teritorial de Amenajare a Teritoriului; amenajarea curţii interioare a Palatului Administrativ; studiul de impact pentru extinderea Aeroportului „Ştefan cel Mare”, cât şi pentru reamenajarea şi dotarea Sălii de şedinţe „Bucovina”.

La acestea din urmă acestea se adaugă reevaluarea necesităţii şi oportunităţii unor dotări la Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului.

„Suntem în continuare în proceduri de licitaţie, iar o bună parte a lor va creşte acest procent, în special la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”, a spus preşedintele Gheorghe Flutur.

comments

comments




Leave a Reply

avatar