full screen background image

Poliţa RCA a devenit contract. Asigurarea obligatorie auto poate fi plătită în rate

Poliţa RCA a fost înlocuită cu un contract RCA. Cu avantaje, dar şi dezavantaje pentru clienţi. Partea bună e că proprietarii de maşini pot încheia o asigurare pe un termen mai mic de un an cu plata în rate. Dacă însă nu-şi fac plăţile la timp, riscă executarea silită. Oricum, depinde de asigurători dacă acceptă sau nu, aceste condiţii.

Odată cu apariţia Contractului RCA, şoferii pot să-şi achite asigurarea în rate. Dar numai dacă asiguratorii sunt de acord cu această modalitate de plată.

În cazul în care asiguratorul acceptă să-şi primească banii în rate, dar clientul se dovedeşte rău platnic, noul Contract RCA devine titlu executoriu.

Şoferii sunt mulţumiţi de schimbări.

Însă cel mai mult îi încântă pe şoferi faptul că, de acum încolo, nu mai sunt obligaţi să-şi facă asigurare pe o jumătate de an sau un an. Pot opta pentru o perioadă între o lună şi 12 luni.

Asiguratorii sustin, însă, că cel mai avantajos pentru şoferi este să-şi facă, în continuare, asigurări pe un an. dacă aleg perioade mai scurte, ar putea să îi coste mai mult.

Poliţa RCA au fost înlocuită de Contractul RCA vineri, pe 23 decembrie. Însă poliţele emise înainte de această dată rămân valabile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar