full screen background image

Apar noi MOTIVE pentru care Iohannis a RESPINS-O pe Shhaideh. Unul dintre frații soțului ei ar avea INTERDICȚIE de intrare în UE

Unul dintre frații lui Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, are interdicție de a intra în spațiul Uniunii Europene, informează HotNews, care citează surse oficiale.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu o va accepta pe Sevil Shhaideh, propunerea lui Liviu Dragnea, pentru funcția de premier și a solicitat coaliției PSD-ALDE să avanseze o altă propunere. Președintele nici măcar nu a menționat motivele pentru care a luat această decizie, dar surse de la Cotroceni au susținut tot pentru Hotnews că Iohannis a primit un aviz ”categoric negativ” din partea serviciilor de informații în ceea ce privește propunerea lui Dragnea.

Se pare că Shhaideh nu a fost respinsă doar pentru că soțul ei, Akram Shhaideh, a ocupat funcții guvernamentale în regimul dictatorial sirian, ci și pentru că frații lui au, de asemenea, legătură cu acest regim. Mai mult, unul dintre ei nici nu are voie să intre în spațiul Uniunii Europene, deși motivele nu sunt pentru moment cunoscute public.

De altfel, nici nu este clar cum anume a reușit soțul lui Shhaideh să obțină cetățenia română. Akram Shhaideh și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române pe 22 ianuarie 2015 și a obținut-o pe 7 iulie 2015. La această dată, Sevil Shhaideh era deja ministru în Cabinetul Ponta de două luni, fiind numită în mai 2015.

Sursele HotNews mai susțin că Iohannis, înainte de a ieși public, le-a comunicat lui Dragnea și Shhaideh motivele respingerii, dar liderul PSD a mințit apoi într-o conferință de presă și a spus că nu a primit nicio informare de la Cotroceni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar