full screen background image

Şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar

Astăzi, 20 decembrie 2016, la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava a avut loc şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar, pe ordinea de zi fiind înscrise un număr de 30 de puncte.

Ca urmare a analizei şi dezbaterilor care au avut loc, s-au adoptat un număr de 18 hotărâri.

O problemă deosebit de importantă supusă analizei membrilor comisiei judeţene a reprezentat-o aprobarea Planului de control pe anul 2017, respectiv tematica ce se va urmări în acţiunile de control desfăşurate la primăriile din judeţul Suceava – comisiile locale de fond funciar, cu privire la activitatea de restituire în materia legilor fondului funciar, de către împuterniciţii prefectului judeţului Suceava pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor potrivit prevederilor Legii nr. 165/2013, cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 18/1991 – Legea fondului funciar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi comisiile locale supuse controlului.

Deşi criteriul de stabilire a comisiilor locale supuse în anul 2017 controlului care are drept obiectiv aplicarea legilor fondului funciar la nivel de comisie locală este cel alfabetic, Comisia Judeţeană în unanimitate a stabilit că, raportat la problemele identificate în activitatea sa sau din cea de petiţionare, va proceda în fiecare şedinţă la nominalizarea şi a altor comisii locale de fond funciar care vor fi controlate de către împuterniciţii prefectului judeţului Suceava, în regim de urgenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar