full screen background image

ATENTAT LA BERLIN. Polițiștii au descins marți dimineață într-o tabără de refugiați. Șoferul camionului era un pakistanez, care a ajuns pe ruta balcanică în Germania

Tarabe şi gherete distruse, rămăşiţele camionului şi mulţi soldaţi pe stradă. Aşa arată în marți dimineaţa zona unde, în urmă cu 12 ore, au fost ucişi 12 oameni, iar alţi 48 răniţi. Este o tragedie naţională care i-a îndoliat pe germani în prag de sărbatori şi în plin sezon de vacanţă. De altfel, zeci de turişti se aflau în momentul atacului în târgul de Crăciun. Deocamdată, însă nu a fost comunicată identitatea victimelor, însă oficialii germani nu exclud posibilitatea ca printre morţi şi răniţi să se afle şi turişti străini.

Poliția germană este prudentă și a calificat incidentul drept un ”posibil atac terorist”. Totuși, a precizat că vehiculul a fost condus intenționat în mulțimea aflată la târgul de Crăciun, a susținut, pentru B1 TV, Robert Schwartz, redactor șef Deutsche Welle România. Procuratura generală se ocupă acum în întregime de anchetă.

Un echipaj al poliției a descins marți dimineață la un fost aeroport, într-un hangar ce a fost transformat în tabără de refugiați. Nu se confirmă deocamdată dacă există o legătură între incidentul de luni seară și această descindere, dar agențiile susțin că șoferul camionului era un pakistanez, care a intrat pe ruta balcanică în Germania, în februarie 2016. Informația nu a fost confirmată oficial pentru moment, a mai precizat Schwartz, pentru B1 TV.

După acest incient, șoferul a încercat să fugă, dar a fost urmărit de un bărbat care era la târg. În timpul urmăririi, acest bărbat a sunat la poliție și a dirijat echipajele spre locul în care a fost prins, în cele din urmă, atacatorul.

Șoferul de drept al camionului a fost găsit mort în vehicul, iar acum se fac cercetări pentru a se stabili dacă el a decedat ca urmare a impactului sau era deja mort în momentul în care camionul a intrat în plin în mulțime.

Anchetatorii au stabilit că vehiculul transporta țevi de metal din Italia spre Berlin și că a stat cu motorul aprins timp de două ore, luni după-amiază, într-un cartier berlinez din apropierea târgului.

Marți, a mai afirmat jurnalistul, poliția locală a susținut că nu mai există niciun pericol și a îndemnat populația să-și desfășoare activitatea normal, fără a-și face griji. Totuși, poliția federală a emis un cod de avertisment în legătură cu persoanele care vor merge în continuare la târgurile de Crăciun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar