full screen background image

Iohannis cheamă PSD, PNL, USR şi UDMR la consultări miercuri, iar ALDE, PMP şi minorităţile joi

Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern vor începe miercuri, când vor veni PSD, PNL, USR şi UDMR la discuţii, şi vor continua joi, cu ALDE, PMP şi grupul minorităţilor naţionale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

“Aceste consultări vor începe miercuri, 21 decembrie, şi se vor desfăşura în următoarea formulă: la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitată delegaţia Partidului Social Democrat. De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul Naţional Liberal. De la 14:00 vor fi negocieri cu USR. La ora 15:00, se vor desfăşura consultări cu cei de la UDMR. Vor continua aceste runde de consultări joi, 22 decembrie, când la ora 11:00 este invitată la Palatul Cotroceni delegaţia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultări se vor încheia la ora 13:00, cu cei care îi reprezintă pe minorităţile naţionale alese în Parlament”, a anunţat Dobrovolschi.

Delegaţiile vor fi formate din maximum cinci persoane.

Dobrovolschi a explicat că aceste consultări au fost împărţite pe parcursul a două zile pentru a exista suficient timp pentru discuţii cât mai clare.

“Cu siguranţă că după aceste runde de consultări, când preşedintele României va avea în faţă opiniile tuturor partidelor reprezentate în noul Parlament, va exista o analiză din partea domniei sale şi va face publică o concluzie mult aşteptată de români”, a mai spus Dobrovolschi.

Preşedintele a avut şi săptămâna trecută o rundă de consultări cu partidele intrate în noul Parlament, de la care PSD şi ALDE au lipsit, invocând faptul că acestea nu respectă Constituţi, întrucât nu erau anunţate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar