full screen background image

Japonia: Ministerul Apărării și armata, vizate de un atac cibernetic masiv

Ministerul Apărării și Forțele de autoapărare (armata) japoneze au fost țintele unui atac cibernetic ‘foarte grav’ care au permis unui hacker să penetreze sistemul informatic, au anunțat luni media locale, citate de DPA.

”Este o situație foarte gravă. Trebuie să luăm rapid măsuri pentru a preveni o repetare” a acestui tip de atacuri, a declarat un reprezentant al armatei japoneze, citat de agenția de presă Kyodo.

Atacul cibernetic a vizat mai ales infrastructura informatică de apărare, o rețea de comunicații ultrarapidă care leagă bazele și unitățile militare de pe teritoriul Japoniei. Această infrastructură este formată dintr-un sistem conectat la internet și un altul pentru schimbul de informații în interiorul bazelor și unităților respective. Deși cele două sisteme sunt operate separat pentru a proteja computerele de eventuali viruși informatici, ele nu sunt complet detașate.

Se presupune că hackerul a folosit tocmai legătura dintre cele două sisteme pentru a realiza atacul cibernetic.

În urma atacului, Ministerul Apărării și armata japoneze au interzis temporar folosirea internetului de către personalul lor.

Acest incident a provocat o adevărată undă de șoc în interiorul Ministerului Apărării, întrucât el s-a produs în pofida eforturilor intense de combatere a atacurilor cibernetice. O astfel de măsură a fost crearea Grupului de apărare cibernetică, în martie 2014, pentru a monitoriza nonstop rețelele de comunicații ale ministerului și ale armatei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar