full screen background image

Camera Deputaților se reuneşte pentru a vota cererea DNA de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu

Direcţia Naţională Anticorupţie le strică vacanța parlamentarilor. Camera Deputaților trebuie să se reunească astăzi pentru a vota cererea de urmărire penală a social-democratului Eugen Bejinariu.

Eugen Bejinariu este acuzat că, în calitate de secretar general al guvernului, între 2003 şi 2004 a semnat o hotărâre pentru un contract acordat fără licitaţie, în cazul licenţelor Microsoft.

DNA vrea să îl urmărească penal pentru abuz în serviciu. Primul pas va fi audierea în comisia juridică. Social democraţii spun că vor vota pentru cererea DNA.

Recomandarea de vot a comisiei juridice va ajunge apoi la plen. Un plen pentru care deputaţii trebuie să se întoarcă din vacanţa de campanie.

“Am consultat o mică parte din materialul probator transmis și am văzut în referatul procurorilor că există o acuzație că aș fi săvârșit o infracțiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu. Am inițiat proiecte de hotărâri de guvern, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul inițiator — de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, aprobată în ședință de guvern”, a spus Bejinariu la Camera Deputaților, după ce și-a consultat dosarul de la DNA în care este acuzat de abuz în serviciu.

El a adăugat că, în calitate de secretar general al Guvernului, a fost mandatat “imperativ” să semneze contractul privind Microsoft.

“Eu, ca ministru al Secretariatului General al Guvernului, am fost mandatat imperativ prin hotărâre de guvern să semnez acest contract și actul adițional. Contractul e parte integrantă din HG, publicat în Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract”, a precizat Bejinariu. Acesta a menționat că, atunci când a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, procesul era în derulare și că nu a încălcat nicio lege.

comments

comments




Leave a Reply

avatar