full screen background image

Scriitoarea şi jurnalista Doina Cernica, în “Cartea de onoare a valorilor bucovinene”

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de astăzi, prefectul Constantin Harasim i-a acordat “Diploma valorilor bucovinene”, scriitoarei și jurnalistei Doina Cernica.

Aceasta a mulțumit pentru distincție și s-a declarat emoționată, mai ales că primirea diplomei coincide cu lansarea cărții “Țara de Sus, de mai Sus. II Arta”.

“Cartea de onoare a valorilor bucovinene” este o carte în care sunt trecuţi toţi sucevenii cu rezultate deosebite în domeniile în care activează, persoane ale căror merite sunt recunoscute la nivel naţional şi internaţional.

În Cartea de Onoare figurează, rectorul USV, Valentin Popa, şeful ISU, Ioan Burlui, preşedinta Federaţiei Patronale IMM Suceava, Liliana Agiorghicesei, şi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, generalul de brigadă în rezervă, Zaharie Cojocaru,scriitorului Roman Istrati, starețul Mănăstirii Bogdana Rădăuți, Iustin Dragomir, dar și șeful Centrului Militar Județean Suceava, colonelul Mugurel Anton, fostul șef al serviciului de ambulanţă al judeţului Suceava, Daniel Martiniuc, precum şi președintele filialei județene a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, general maior în rezervă, Nicolae Chiaptanaru.

De asemenea, în Carte a mai fost trecut directorulul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, dar și șefa CECCAR, Luminița Chihai.

Luna trecută, a primit distincția șefulul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, lt colonel Marian Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar