full screen background image

Dimineți Animate – Mircea Radu: „Televiziunile se îndreaptă spre oameni mai puțin pregătiți”

Mircea Radu a fost astăzi la emisiunea „Dimineți Animate”, unde a dialogat cu Andrei Giurgia și Alina Cojocaru despre experiența sa profesională și despre primii pași în televiziune.

În cadrul emisiunii, prezentatorul a reluat firul vieții sale profesionale. Debutul său în radio, în anii ’90, amintirile de la emisiunea „Din Dragoste” și scenele din perioada studenției au fost câteva dintre momentele pe care Mircea Radu le-a adus în atenția ascultătorilor.

„Poveștile oamenilor de la emisiunea «Din dragoste» erau reale. Acum, au apărut emisiunile «fake reality» și nu mai pot eu să vin, să spun că un om trăiește, cu adevărat, o dramă, fiindcă nimeni nu mă crede”, ne-a mărturisit invitatul.

Prezentul a schimbat foarte multe idei și structuri în mass media, după cum a spus și Mircea Radu. Acesta regretă faptul că, acum, televiziunea promovează oameni mai puțin pregătiți și îi uită pe cei cu adevărat buni cum ar fi Andreea Marin.

„Acum, cred că există mult prea multe posturi de televiziune. Și nici nu mai avem emisiuni puternice. Ne lipsește, de exemplu, o emisiune de cultură generală. Eu am făcut această propunere și nu mi s-a dat niciun răspuns”, a spus Mircea Radu.

Realizatorul TV lucrează, în prezent, la TVR și are o emisiune de la ora 10.00 până la 11.20. Alături de pasiunea de a prezenta emisiuni și de activa în domeniul jurnalismului, Mircea Radu scrie și cărți. Carte sa „Povești cu gust” va fi lansată la Ateneul din Iași, pe 25 noiembrie de la ora 18.00. Rețetele și amintirile sunt ambalate sub forma unor proze scurte pe care autorul le servește publicului. „Eu am ancore în trecut. Mă refugiez, în fiecare zi, în trecutul și în copilăria mea”, ne-a spus invitatul. Tot la Ateneul din Iași, Mircea Radu își va prezenta și expoziția de fotografii „Eu citesc, dar tu?”.

Echipa VivaFM i-a pregătit o surpriză prezentatorului. În timpul discuției, pe post, a intrat actrița și omul de televiziune Ileana Popovici. Emoționat, Mircea Radu ne-a promis că o să revină în Iași, fiindcă aici se fac surprize frumoase. De asemenea, cât de curând acesta va participa la o întâlnire cu publicul ieșean, organizată de Asociația Studenților Jurnaliști.

Ascultă interviul întreg aici:

comments

comments




Leave a Reply

avatar