full screen background image

Măsurile impuse de autorități pentru prevenirea pestei porcine rămân în vigoare şi de sărbători

Suntem în postul Crăciunului, dar mulţi se gândesc deja la produsele tradiţionale pe care le vor consuma în timpul sărbătorilor de iarnă. Şi cum la români nu există Crăciun fără carne şi preparate din porc, acestea sunt în vizorul autorităţilor sanitar-veterinare.

De teamă că pesta porcină africană să nu dea peste animalele ce urmează a fi sacrificate de Ignat, autorităţile din Olt au închis târgurile și au restricționat circulația animalelor. Măsura îi nemulţumeşte pe ţărani, care se tem acum că, în ciuda eforturilor făcute ca să câștige un ban, vor rămâne cu porcii nevânduţi, a transmis Adriana Marcu de la studioul TVR Craiova.

Ţăranii din Olt nu-şi pot vinde porcii în târg din cauza măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea apariției pestei porcine, care rămân în vigoare şi de sărbători. Cumpărătorii trebuie să le solicite vânzătorilor documente din care să reiasă că sunt proprietarii animalului, că este înregistrat şi sănătos. În caz contrar, animalul poate fi confiscat şi pot fi amendaţi.

La nivel judeţean au fost constituite echipe mixte care vor face, până la sărbători, controale în târguri, oboare, în zonele din jur şi în trafic.

Măsura închiderii târgurilor şi oboarelor şi restricționarea circulaţiei porcinelor a fost luată în urmă cu o lună pentru a preveni apariția focarelor de pestă porcină africană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar