full screen background image

Decizie radicală a celor de la Volkswagen. 30.000 de angajați vor fi concediați

Brandul german Volkswagen şi liderii săi de sindicat au fost de acord cu desfiinţarea a 30.000 de locuri de muncă până în 2021, ca parte a planului de majorare a profitabilităţii şi a concentrării pe vehiculele electrice şi autonome, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Cel mai mare producător european încearcă să reducă costurile la cea mai mare divizie a sa din Germania, unde costurile cu forţa de muncă sunt ridicate, având nevoie de miliarde de euro pentru a plăti amenzile legate de scandalul emisiilor. De asemenea, marja de profit ar urma să crească în anii următori, de la 2% estimată pentru acest an.

Brandul german VW ar urma să realizeze economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari), care vor implica concedierea a 23.000 numai în Germania, susţin sursele.

Reprezentanţii grupului german, care are 610.076 de angajaţi pe plan global, au refuzat să comenteze informaţia.

Liderii de sindicat au acceptat concedierile în schimbul angajamentului conducerii de a crea noi locuri de muncă şi de a investi în vehiculele electrice, în special la fabricile din Germania. În timp ce efectuează concedieri, brandul VW va crea 9.000 de noi locuri de muncă prin investiţii în noi tehnologii, susţin sursele.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

comments

comments




Leave a Reply

avatar