full screen background image

Fostul șef al PNL, Vasile Blaga, la DNA

UPDATE 10.20 – Vasile Blaga a părăsit sediul DNA Ploieşti, el afirmând că a dat o declaraţie în dosar, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă a luat bani, Vasile Blaga a răspuns: ”A treia oară vă spun: nu”.

Știrea inițială 08.39

Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga a ajuns, miercuri dimineață, la DNA Ploiești, unde va audiat de procurori, acesta fiind urmărit penal sub control judiciar pentru trafic de influenţă.

Liberalul nu a făcut declarații presei, spunând doar că tot ce va avea de spus va vorbi cu procurorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător în cazul lui Blaga, asupra mai multor imobile, până la concurenţa sumei de 700.000 de euro.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

Banii ar fi venit de la omul de afaceri Horaţiu Berdilă care era directorul firmei Romsys. În schimbul lor, firma ar fi obţinut mai multe cointracte avantajoase cu statul.

Copreședintele PNL Vasile Blaga și-a depus demisia, pe 28 septembrie, de la șefia partidului.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

Vasile Blaga este acuzat de trafic de influență, fără luare de mită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar