full screen background image

A două zi de grevă generală în sistemul sanitar

Noi proteste ale Federației SANITAS după ce ieri sindicaliştii nu au ajuns la nicio înţelegere cu miniştrii Muncii şi Sănătăţii. Ba chiar Guvernul, prin Ministerul Sănătății, va cere magistraţilor să se pronunţe asupra legalităţii grevei.

Zeci de angajați de la Spitalul Floreasca au ieșit în fața unității și continuă protestele. Aceștia nu sunt singuri, aproape 100.000 de cadre medicale protestând în toată țara pentru a cere includerea personalului TESA în Ordonanța 20 și rectificarea problemelor privind salarizarea.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că nu sunt bani suplimentari la bugetul de stat pentru îndeplinirea doleanțelor sindicaliștii. Mai mult Dragoș Pîslaru a numit amendamentele solicitate de SANITAS și votate în Comisiile de Muncă și Buget din Camera Deputaților, luni, drept “pomeni electorale fără resurse”. Alături de acesta au fost deputații PNL care au părăsit sala.

Marți, vor avea loc discuții în plenul Camerei Deputaților în legătură cu solicitările sindicaliștii și ar putea fi votate amendamente legislative care să vină în sprijinul solicitărilot făcute de cadrele medicale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar