full screen background image

A fost respins apelul declarat de Dumitru Jitaru, agentul poliţiei rutiere condamnat la 4 ani de închisoare, după ce a primit 300 de euro mită

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Jitaru Dumitru, agent la Poliţia Municipală Rădăuţi – Formaţiunea Poliţiei Rutiere, menţinând pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Într-un comunicat remis astăzi, se arată că, pe 21 mai 2014, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava s-a înregistrat denunţul unei persoane care a sesizat faptul că Jitaru Dumitru l-a depistat în trafic conducând un autoturism şi i-a reţinut permisul de conducere auto eliberat de autorităţile italiene, având suspiciunea că acesta este fals.

Totodată, poliţistul a întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Potrivit comunicatului, în acest context, agentul de poliţie i-a promis denunţătorului că, în schimbul unei sume de bani, va efectua cercetările de o manieră care să ducă la soluţionarea favorabilă a dosarului penal, în sensul clasării acestuia.

Potrivit sursei citate, ca urmare a denunţului depus la DGA – SJA Suceava, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava care a înregistrat dosar penal, fiind constituită o echipă operativă formată din procuror şi lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Suceava.

Denunţătorul s-a întâlnit cu Jitaru Dumitru căruia i-a remis suma de 300 de euro, imediat efectuându-se prinderea în flagrant a acestuia de către echipa operativă, fiind identificată şi suma de bani asupra lucrătorului de poliţie.

În temeiul ordonanţelor de delegare emise de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, lucrătorii DGA – SJA Suceava au procedat la efectuarea mai multor activităţi de cercetare penală, la finalul acestora fiind dispusă trimiterea în judecată a inculpatului Jitaru Dumitru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar