full screen background image

Noi demisii în Guvern, pentru alegerile parlamentare

Cristian Ghinea şi-a anunţat miercuri demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida pe lista USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Alţi doi secretari de stat şi-au anunţat opţiunea pentru politică şi demisionează din cabinetul tehnocrat.

“Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Şi a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a decis să accepte oferta USR de a candida pe listele acestui partid pentru alegerile parlamentare, au declarat marţi seara pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

USR îşi va anunţa candidaţii miercuri la ora 15, la ora 10 fiind programată şedinţa săptămânală de Guvern. Premierul Dacian Cioloş va trebui să desemneze un înlocuitor la şefia ministerului Fondurilor Europene.

Secretari de stat interesaţi de politică

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Ciprian Necula, a anunţat miercuri că va demisiona din guvern pentru a candida pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, în timp ce, potrivit unor surse, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuţ Moşteanu, va candida la USR.

”Da, candidez! Nu mi-am imaginat că aş putea să susţin acest lucru în urmă cu un an. Am fost pentru un an şi jumătate secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, desemnat de Victor Ponta”, a scris pe contul său de Facebook secretarul de stat din Ministerul Muncii, Ciprian Necula. El a adăugat că, ”firesc”, va demisiona din Executiv.

”Am ales PSD pentru că eu sunt de stânga. Consider că problemele rezultate din inegalităţi sociale şi economice pot fi rezolvate doar printr-o abordare de stânga, care să asigure şanse şi acces echitabil la resurse”, a mai scris Necula.

Ionuţ Moşteanu, un alt secretar de stat, de la Ministerul Transporturilor, a ales să candideze pentru un mandat de deputat din partea USR.

Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei a plecat din funcţie pentru deschide lista de candidaţi ai Uniunii Salvaţi România pentru diaspora la Camera Deputaţilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar