full screen background image

Guvernul demarează programul pilot ”Masă caldă pentru elevi”

Programul pilot ”Masă caldă pentru elevi” va fi adoptat de Guvern, în şedinţa de miercuri, a anunţat în debutul şedinţei premierul Dacian Cioloş, în primă fază fiind incluse 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

”Venim cu un program pilot care să permită acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi la şcoală. Am ales câteva unităţi de învăţământ care sunt deocamdată în acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea în ce fel putem face eficient acest program şi dacă după acest an şcolar 2016-2017, acest proiect pilot confirmă obiectivul este ca el să fie lărgit apoi la nivelul întregii ţări şi să combinăm cumva şi programul Fructe în şcoli cu Laptele şi Cornul în şcoli, mai adăugând nişte resurse financiare pentru a putea oferi o masă caldă în şcoli sau un pachet alimentar”, a anunţat Dacian Cioloş.

El a mai spus că Executivul susţine financiar acest program, dar a făcut apel la administraţia locală pentru sprijin.

”Sunt convins că fără implicarea autorităţilor locale a Inspectoratelor Şcolare, a unităţilor de învăţământ, a conducerii unităţilor de învăţământ respective, acest program nu are cum să reuşească pentru că trebuie amenajat acolo un minim de infrastructură de primire în care copiii să poată să servească masa, deci e nevoie şi de o implicare locală. Însă eu sper să-i putem încuraja pe toţi cei care îşi doresc să-şi vadă copiii la şcoală să se implice în acest proiect”, a adăugat premierul.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Ministerul Educaţiei, sprijinul constă într-un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi în limita a 7 lei pentru fiecare beneficiar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar