full screen background image

România a început pregătirile pentru a prelua președinția CE

România a început pregătirile administrative pentru a prelua preşedinţia Consiliului European din 2019, a anunţat premierul Dacian Cioloş. Şeful Executivului spune că va fi un examen de maturitate pentru ţara noastră care va putea astfel să demonstreze că are capacitatea administrativă şi tehnică de a-şi asuma un astfel de eveniment care ne va costa câteva zeci de milioane de euro. România va asigura preşedinţia Consiliului European mai devreme cu 6 luni faţă de cum era programat, în perioada ianuarie – iunie 2019.

„Guvernul care vine va trebui să stabilească aceste priorități, dar noi am vrut să lansăm aceste dezbateri. Am început pregătirile administrative pentru că vor trebui gestionate câteva mii de reuniuni de lucru și comisii tehnice de specialitate în acodrul cu UE, câteva sute de consilii de miniștri și consilii informale”, afirmă Dacian Cioloș.

„Pentru aceasta trebuie o echipă administrativă foarte performantă cu funcționari care sa cunoasca foarte bine instituțiile europene și apoi să cunoască politicile comunitare”, adaugă premierul României.

comments

comments




Leave a Reply

avatar