full screen background image

Ţigări de contrabandă ascunse în maşini, depistate în Vama Siret

În seara zilei de 20 octombrie, în jurul orei 22.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Yurii P., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Lituania.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-un spațiu special amenajat în airbag-ul dreapta faţă al maşinii, cantitatea de 260 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

O oră mai târziu, tot în PTF Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul român Vasile B., în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca VW Vento.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, în urma căruia a fost descoperită ascunsă în bordul autoturismului, cantitatea de 112 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 455 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca BMW, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, iar față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 20 octombrie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar