full screen background image

Elena Udrea, audiată la DNA, în dosarul privind campania electorală din 2009

UPDATE: La ieșirea de la DNA, Elena Udrea a declarat că dosarul în care este implicată este unul de campanie, menit să împiedice ajungerea în Parlament a anumitor persoane.

”Este cu atât mai mult evident că este un dosar de campanie, cu cât se dorește urgentarea trimiterii în judecată fix în campania electorală.

Avem un agent electoral foarte eficient care se împlică în campania electorală, făcând dosare partidelor care nu ar trebui să intre în Parlament sau candidaților care nu ar trebui să intre în Parlament, conform dorinței sistemului, doamnei Kovesi, domnului Iohannis.

Avem partide care nu trebuie să ajungă în Parlament, au fost nominalizate: PMP, ALDE, PRU.

Este un dosar care se referă la campania electorală din 2009 și are ca țintă campania electorală din 2016”, a spus deputatul.

Întrebată dacă se așteaptă ca și alți lideri politici să fie cercetați pentru modul în care s-au realizat campaniile electorale mai vechi, Elena Udrea a răspuns: ”Depinde despre cine vorbim. Dacă vorbim de lideri politici care sunt din categoria celor care ar încurca planurile sistemului, da, mă aștept să fie acuzați de orice, inclusiv că au trecut pe roșu, doar să aibă dosar în campanie.

Dacă vorbim de lideri politici ai partidelor favorizate astăzi, PNL, USR, cei care sunt în planul de preluare a puterii după 11 decembrie, nu mă aștept să fie deranjați nici măcar cu o adiere”.

”Ținta este să fie afectată imaginea lui Traian Băsescu, pentru că aici este și Ioana Băsescu și este vorba despre finanțarea campaniei din 2009, chiar dacă, în ceea ce privește ultimele acuzații, este vorba despre finanțarea referendumului pentru 300 de parlamentari.

Este evident că ținta este Traian Băsescu, PMP și în subsidiar și Udrea, că avem subiecte.

Cheltuielile s-au făcut pentru publicitatea la referendumului de reducere a parlamentului.

În ceea ce privește acuzauțiile care mi se aduc, sunt cheltuieli făcute pentru referendumul de reducere a numărului parlamentarilor.

Din cum decurge, este evident că scopul este să fie trimis în judecată în plină campanie electorală, să avem subiectul în campania electorală”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea a ajuns vineri dimineață la sediul DNA pentru a fi audiată în dosarul privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009, dosar în care este cercetată sub control judiciar alături de fiica fostului președinte, Ioana Băsescu.

La sosirea la DNA, Elena Udrea nu a vrit să dea declarații în fața jurnaliștilor.

Audierea fostului ministru al Turismului vine în contextul în care la începutul acestei săptămâni deputații au admis cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele Elenei Udrea.

În acest dosar, deputata este suspectată de două infracţiuni de instigare la luare de mită. Udrea este cercetată, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

Elena Udrea sustine că dosarul său este politic, iar scopul ar fi acela de a-i bloca intenţia de a candida independent la alegerile parlamentare.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani. Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco.

comments

comments




Leave a Reply

avatar