full screen background image

Peste 300 de şoferi verificaţi cu alcooltestul, în trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Mai mult, s-a constatat că, în special pe perioada week-end-ului, se produc multe evenimente rutiere cu implicarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada 14-16 octombrie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu și polițiștii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, a organizat şi desfăşurat o acţiune în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 332 de şoferi şi au fost constatate 8 infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.775 de lei.

Tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost reţinute 12 permise de conducere reținute.

Astfel, un bărbat de 28 de ani din comuna Fundu Moldovei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe DJ 175, din comuna Pojorâta, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un bărbat din comuna Moara a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe strada Universităţii din municipiul Suceava, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 15 octombrie, în jurul orei 19.10, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, a condus autoturismul, pe DN 2E, în afara localității Pârteştii de Sus, comuna Cacica, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Poliția acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

comments

comments




Leave a Reply

avatar