full screen background image

Obama: Sunt încrezător că vom câștiga și că Stat Islamic va fi înfrânt

Gruparea jihadistă Stat Islamic va fi înfrântă, deși după ”o bătălie foarte dificilă”, a apreciat președintele american Barack Obama într-un interviu publicat marți, transmite DPA.

”Coaliția noastră continuă să lupte neobosită contra (grupării) Stat Islamic, pe toate fronturile”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru publicația italiană La Repubblica, înaintea unei cine oficiale cu premierul italian Matteo Renzi, la Washington.

El a evidențiat eforturile trupelor irakiene de a recuceri orașul Mosul, ultimul bastion al SI din Irak, și faptul că forțele jihadiste nu au înregistrat nicio victorie majoră în Irak și Siria ”timp de peste un an”.

”Stat Islamic rămâne în defensivă, coaliția noastră este în ofensivă și, chiar dacă asta va continua să fie o bătălie foarte dificilă, am încredere că vom câștiga și că Stat Islamic va pierde”, a spus Barack Obama.

Totuși, președintele SUA a avertizat că gruparea Stat Islamic ”încă are capacitatea de a realiza și de a inspira atacuri teroriste” și a cerut o cooperare internațională mai bună cu privire la schimbul de informații și securitatea frontierelor.

”Împiedicarea ‘lupilor singuratici’ și a micilor celule teroriste care plănuiesc să ucidă oameni nevinovați în țările noastre rămâne una dintre cele mai dure provocări pentru noi”, a afirmat Obama.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar