full screen background image

Misiuni comune ale polițiștilor de frontieră şi jandarmilor, la frontiera de nord a României

Polițiști de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău desfăşoară activităţi specifice în zona de responsabilitate a Poliţiei de Frontieră Suceava, care au ca scop creşterea gradului de siguranţă la frontiera de nord a României, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, a infracţionalităţii transfrontaliere precum şi respectarea ordinii şi liniştii publice;

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă.

În baza unui plan comun de cooperare, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău execută mai multe misiuni și activități specifice în zona de frontieră de pe raza județului Suceava.

Scopul misiunilor este de prevenire și combatere a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, a contrabandei şi traficului ilegal cu ţigări de provenienţă extracomunitară şi a altor produse accizabile, precum şi respectarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a poliţiei de frontieră de pe raza judeţului Suceava, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Totodată, se vor verifica și căile de acces spre şi dinspre frontieră, starea semnelor de frontieră şi a mijloacelor de control, precum si schimbările de configurație a terenului din zona adiacentă frontierei de stat.

Misiunile executate vor avea un caracter de prevenire şi combatere a infracţionalităţii transfrontaliere precum şi de asigurare a unui climat de normalitate, siguranţă şi linişte publică pentru cetăţeni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar