full screen background image

Doi botoşăneni cercetaţi de poliţiştii de frontieră suceveni, pentru contrabandă în formă agravantă

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat şi confiscat într-un microbuz oprit în trafic, dar şi la frontiera verde, țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 27.000 de lei. Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, în vederea confiscării.

Joi, 22 septembrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Gălăneşti, un microbuz marca Mercedes Vito, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control microbuzul în cauză, la volanul căruia se afla Vasile B., în vârstă de 31 ani, fiind însoţit de Ionuţ B., de 32 de ani, ambii domiciliaţi în mun. Botoşani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în portbagajul microbuzului două colete care conţineau ţigări de contrabandă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor doi bărbaţi împreună cu maşina la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în urma controlului amănunţit asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 1.060 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 10.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 15.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus.

Cei doi botoşăneni sunt cercetaţi, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat 1.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 16.500 de lei.

În cauză sunt efectuate cercetări, pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar