full screen background image

Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge la Suceava pe 17 septembrie

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, va ajunge la Suceava sâmbătă, 17 septembrie.

Ea va staţiona aici două zile şi, în prima zi, va fi amplasată pe Stadionul „Areni”, între orele 10:00-13:00, şi pe esplanada Casei Culturii, din centrul municipiului, între orele 14:00-18:00.

Duminică, 18 septembrie, se va afla pe esplanada Casei Culturii, între orele 12:00-16:00 .

Timp de două zile, pompierii militari salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava vor organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

În perioada următoare, traseul centrului mobil de instruire va trece prin Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamț (1-2 octombrie), Iași (8-9 octombrie), Botoșani (14-15 octombrie), Buzău (22-23 octombrie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar