full screen background image

Raiffeisen cere României să accepte negocieri asupra Legii dării în plată

Raiffeisen Bank International cere autorităților române să accepte negocieri ”pe teren neutru”, până pe 30 septembrie, pentru reanalizarea Legii dării în plată. Dacă nu se va ajunge la un acord, aceasta atrage atenția că va iniția un proces contra României de la jumătatea lunii noiembrie. Banca a trimis solicitarea către președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Dacian Cioloș și ambasada Austriei la București, informează profit.ro.

“Din păcate, conduita României și a diverselor sale instituții, inclusiv Guvernul și Parlamentul față de noi, în ceea ce privește investițiile noastre în România, a dat naștere unui diferend referitor la investiții în temeiul Acordului dintre Austria și România privind promovarea și protejarea investițiilor. Dorim să rezolvăm această dispută pe cale amiabilă, dar ne vedem nevoiți să constatăm că investițiile noastre au fost grav prejudiciate ca rezultat al comportamentului României”, scrie grupul austriac despre Legea dării în plată.

Legea oferă debitorilor șansa de a scăpa de credite fără penalități, dacă lasă locuința băncii. Raiffeisen acuză că și-a redus profitul în România din cauza acestei legi. Ea a înregistrat un profit de 36 de milioane de euro în primele șase luni din 2016, în scădere cu 12 milioane de euro față de aceeași perioadă din 2015.

Raiffeisen este parte în circa 360 de dosare în instanțe cu obiect darea în plată, din cele circa 3.100 deschise. Potrivit profit.ro, ea este instituția bancară care a depus cele mai multe astfel de sesizări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar