full screen background image

Gabriel Oprea, la mâna colegilor: Cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru de Interne a ajuns la Senat

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, este la mâna colegilor parlamentari. Cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru, pentru ucidere din culpă, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină a ajuns la Senat, informează B1 TV.

Astfel, aleșii urmează să decidă dacă procurorii anticorupție vor putea începe urmărirea penală pe numele lui Oprea sau nu.

Procurorii anticorupție au făcut o corelație între faptul că Oprea, în calitate de Ministru de Interne, ar fi folosit ilegal în mai multe deplasări coloana oficială, drept pe care nu îl avea, și moartea polițistului Bogdan Gigină într-una dintre aceste deplasări.

Prin încălcarea dispozițiilor legale, Oprea a făcut ca Gigină să se afle într-o împrejurare care a dus la decesul său, susține DNA.

Probele strânse de procurori ar demonstra că polițistul a condus cu o viteză neadaptată condițiilor meteorologice, viteză ce fusese determinată chiar de Gabriel Oprea, care s-ar fi grăbit atunci să ajungă la destinație.

comments

comments




Leave a Reply

avatar